Nieuws

Tot onze spijt hebben we dit jaar de Westlander Zeildagen moeten afgelasten. Het aantal deelnemers bleef door allerlei omstandigheden onder het minimum aantal van 8 steken en dat is onvoldoende om er een spannende wedstrijd van te maken.

 

De Westlander Zeildagen staan weer voor de deur. Op 27 en 28 mei varen we dit jaar alleen een beurtveerwedstrijd. Op donderdag, vrijdag en zaterdagochtend worden de Kagerplassen bevolkt door de lelievletten en schouwtjes die meedoen aan de Kaagcup, en een aantal schippers heeft aangegeven liever niet in elkaars vaarwater te komen.

De wedstrijd begint om 14:00 uur (palaver om 13:00 uur) en eindigt op zaterdag tussen 16:30 uur en 18:00 uur. Op zondag is dan het tweede deel, met een start vanaf 10:00 uur en het einde van de wedstrijd om 13:00 uur. Op beide dagen is de start en finish in Park Groot Leerust en dus voor het publiek weer goed mee te beleven.

De Stichting Zeilvaart heeft dit jaar de samenwerking gezocht met de uitbater van de Theekoepel. Tussen 11:00 uur en 18:00 uur is op beide dagen het terras rond de theekoepel geopend. De bar in de tent is gedurende die periode gesloten. Na 18:00 uur op zaterdag sluit het terras en verplaatst de verkoop zich naar de tent.